صفر تا صد بسته بندی محصولات غذایی
مقدمه
توجه به اصول بسته بندی محصولات غذایی برای مصرف کننده و تولید کننده امری بسیار مهم و ضروری است. بسته بندی مناسب نه تنها محصول را در برابر آسیبهای خارجی محافظت میکند، بلکه شرکت و محصول شما را به مصرفکننده معرفی میکند. امروزه صنعت بسته بندی محصولات غذایی، به طور چشمگیری تغییر کرده است و مواد غذایی کمی هستند که بدون بسته بندی به بازار عرضه می شوند. بسته بندی مواد غذایی مزایای زیادی دارد که ما در ادامه مطلب به این موضوع اشاره خواهیم کرد. اگر می خواهید با نکات مهم و طلایی بسته بندی محصولات غذایی آشنا شوید، حتما تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
نکات بسته بندی محصولات غذایی
در طراحی بسته بندی محصولات غذایی، اصول زیر باید رعایت شود.
1.ارائه صادقانه محصول
مشتریان شما ،انتظار دارند که در ارائه محصولات شفافیت و صداقت داشته باشید.
2. عدم طراحی بسته بندی غیرواقعی
استفاده از تصاویر و اطلاعات غیر واقعی میتواند به برند شما آسیب زده و باعث بی اعتمادی مشتریان شود.
3.انتخاب درست متریال
در طراحی بسته بندی محصولات غذایی، انتخاب جنس و متریال بسیار اهمیت دارد. متریال بسته بندی باید ظاهری جذاب و دلنشین داشته باشد و از کیفیت خوبی برخور دار باشد.
4.رنگ بسته بندی محصولات غذایی
رنگها در طراحی بسته بندی مواد غذایی نقش بسیار مهمی دارند. آنها میتوانند بر روی احساسات و واکنش مخاطبان تاثیر گذاشته و باعث فروش بیشتر محصولات شما شوند.
استاندارد بستهبندی مواد غذایی
ویژگیهای استاندارد بستهبندی مواد غذایی شامل موارد زیر می گردد.
1.قابلیت چاپ بر روی بستهبندی
2.قابلیت استفاده در ماشینهای لفاف
3.امکان دوخت در حرارت روی بسته
4.شکلپذیری به کمک باد یا خلا یا فناوریهای حرارتی
5.کنترل در انتقال رطوبت و بخار آب
6.کنترل در انتقال سایر گازها مانند دیاکسید کربن، اکسیژن و نیتروژن
7.عدم وجود مواد سمی در جنس بستهبندی
8.مقاومت در برابر ضربه و فشارهای خارجی
9.ارزان و به صرفه بودن بستهبندی
بسته بندی محصولات غذایی با فناوری نانو
استفاده از فناوری نانو یک روش نوآورانه برای بسته بندی مواد غذایی است که به منظور کاهش ضخامت و وزن بسته بندی، بهبود خواص حفاظتی و زیست محیطی استفاده میشود. این مواد نانو، به دلیل ابعاد خود و تغییراتی که در مقیاس نانو رخ میدهند، خواص متفاوتی نسبت به مواد معمولی دارند.
به کارگیری فناوری نانو در بسته بندی مواد غذایی، مزایای مهمی را به ارمغان میآورد. اولین مزیت این است که فناوری نانو، ضخامت بسته بندی را به طور قابل توجهی کاهش می دهد. این امر به دلیل این است که مواد نانوساختار بسیار نازکتر از مواد معمولی دارند و به راحتی در بسته بندی پخش می شوند. مواد نانو باعث میشود که وزن کلی بسته بندی کاهش یابد و در نتیجه هزینه های حمل و نقل نیز کمتر شود.
دومین مزیت استفاده از فناوری نانو در بسته بندی، بهبود خواص حفاظتی بسته بندی است. به دلیل ساختار نانوی مواد استفاده شده، این بسته بندی ها میتوانند به طور موثری از نفوذ رطوبت، اکسیژن و نور جلوگیری کنند. این امر باعث میشود که عمر ماندگاری مواد غذایی درون بسته بندی به طور قابل توجهی افزایش یابد و احتمال فاسد شدن آنها کاهش یابد.
انواع بسته بندی محصولات غذایی
کیسه های مواد غذایی
کیسهها یکی از انواع متداول بستهبندی مواد غذایی هستند و برای حفظ و نگهداری میان وعدههای مختلف استفاده میشوند. این کیسهها معمولاً از موادی ساخته میشوند که از قسمت پایین و بالای آنها فشار اعمال میشود تا محتویات داخل آنها محافظت شوند. به عنوان مثال، چیپس، خشکبار، میوههای خشک و سایر میان وعدهها به این شکل بستهبندی میشوند.
استفاده از کیسهها در بستهبندی مواد غذایی دارای مزایای مهمی است . این کیسهها قابلیت حفظ محتویات داخلی را دارند و از مواد غذایی در برابر محیط، هوا و آلودگی محافظت میکنند. از طریق فشار و پرس بستهبندی، کیسهها به محتویات داخلی ثبات میبخشند و از تماس با عوامل خارجی جلوگیری میکنند.
کیسههای غذایی به عنوان یک راه حمل و نقل مطمئن و مناسب برای میان وعدهها عمل میکنند. طراحی مناسب کیسهها باعث میشود تا محتویات داخلی به صورت محکم درون آنها قرار گیرد و از آسیبهای جانبی محافظت شود.
شیشه
استفاده از شیشه یکی از روشهای قدیمی و متداول بستهبندی مواد غذایی است. شیشه به عنوان یک ماده بستهبندی، واکنشی با مواد غذایی درون آن ندارد و از طعم و عطر محصولات حفاظت میکند. بستهبندی با استفاده از شیشه دارای مزایایی مانند عدم انتقال بو و بهداشتی بودن است. به دلیل شفافیت شیشه، مصرفکننده قادر است محتویات داخلی را ببیند و بررسی کند.
البته استفاده از شیشه دارای معایبی نیز میباشد. وزن شیشه نسبتاً سنگین است که همین امر منجر به مشکلات در حمل و نقل و همچنین هزینههای اضافی برای بستهبندی و حمل و نقل می گردد. شیشه حساسیت بالایی به تغییرات حرارتی دارد و ممکن است در برخی شرایط شکسته شود.
سینی مواد غذایی
سینیها، یک نوع بستهبندی است که برای نگهداشتن و حمل محصولات به کار میرود. این سینیها دارای سطحی صاف با لبههای برجسته هستند و میتوانند از مواد مختلفی مانند مقوا ساخته شوند. غذاهایی مانند گوشت، دانههای گیاهی و نوشیدنیها درون این سینیها قرار میگیرند تا به راحتی حمل شوند.
سینیها سطح صافی دارند که به محصولات کمک میکند تا به طور مطمئن قرار بگیرند و از آسیبها و تغییرات ناخواسته جلوگیری کنند. سینیها به دلیل ساختار ساده و مقاومت در برابر ضربه، به راحتی قابل حمل و نقل هستند. این نوع از بسته بندی میتواند در صنایع مختلف مانند صنعت مواد غذایی و بستهبندی استفاده شود.
اطلاعات مهم بسته بندی محصولات غذایی
بر روی بسته بندی محصولات غذایی، باید اطلاعات مورد نیاز قرار بگیرد تا اعتماد و اطمینان بیشتر مشتریان را جهت خرید محصول جلب کند. در ادامه به معرفی این موارد می پردازیم.
1.نوع محصول و مقدار خالص ماده
اطلاعاتی مانند نام محصول، وزن یا حجم آن باید در بسته بندی قرار بگیرد.
2.مواد اولیه و اطلاعات تغذیه
مواد استفاده شده در تولید محصول و اطلاعات تغذیه مانند میزان انرژی، چربی و قند باید درج شوند.
3.تاریخ تولید و انقضا
درج تاریخ تولید و انقضای محصول بر روی بسته بندی بسیار اهمیت دارد و باعث می شود که خریدار نسبت به سلامت کالا، اطمینان بیشتری داشته باشد.
کلام آخر
در این مطلب تلاش کرده تا شما را با اهمیت بسته بندی مواد غذایی و مزایای آن به طور کامل آشنا کنیم.بسته بندی محصولات غذایی یک شمشیر دولبه است و در صورتیکه به درستی انجام شود، در رشد کسب و کار شما بسیار تاثیر گذار خواهد بود.اگر می خواهید که از محصولات غذایی با بسته بندی شیک و جذاب استفاده کنید، کافیست از سایت ما بازدید کنید. امیدواریم ایم مقاله برای شما مفید بوده باشد.
اولین دیدگاه را ثبت کنید