بهترین روش نگه داری زعفران
مقدمه
همه محصولات خوراکی بعد از مدتی منقضی شده و قابل استفاده نیستند. زعفران هم با اینکه نسبت به سایر مواد غذایی، تاریخ انقضای بالاتری دارد ولی قطعا با گذشت زمان، خاصیت خود را تا حدودی از دست می دهد.
بنابر این اگر می خواهید بدانید که تاریخ انقضا زعفران چقدر است و همچنین در زمینه نگه داری اصولی ودرست زعفران اطلاعات کسب کنید، لطفا ما را تا انتهای مطلب همراهی کنید.
تاریخ انقضا زعفران
همان طور که می دانید،محصولات خوراکی دارای تاریخ انقضای مشخصی هستند و ادویهها معمولاً ماندگاری بیشتری نسبت به سایر چاشنیهای غذایی دارند.
چنانچه ادویه زعفران به درستی نگه داری شود،حداکثر دو تا چهار سال قابل استفاده است.شرایط نگهداری زعفران برروی کیفیت آن بسیار تاثیر گذار هست و در صورتی که سازگاری مناسبی نداشته باشد، ظاهر زعفران تغییری نمیکند، اما خواص آن به طور قابل توجهی کاهش مییابد.
مدت نگهداری زعفران خشک در یخچال
تاریخ انقضا برای زعفران معمولاً بین دو تا چهار سال است.اگر زعفران را به صورت خشک خریداری کنید، میتوانید آن را در یخچال تا یک ماه نگهداری کنید، اما بیش از این مدت، زعفران خراب میشود و قدرت رنگدهی، عطر و طعم آن کاهش مییابد.
علائمی که نشان دهنده منقضی شدن زعفران می باشد، شامل کاهش قدرت رنگدهی، کاهش عطر و عدم حفظ طعم اولیه است.
مهم ترین عوارض مصرف زعفران منقضی شده
زعفرانی که تاریخ انقضا گذشته باشد، بدون شک کیفیت اولیه خود را از دست میدهد. اما در مورد عوارض مصرف زعفران منقضی شده، هنوز اطلاعات قابل اعتماد کافی موجود نیست. بنابر این بهتر است از مصرف زعفران منقضی شده خودداری کنید.
یکی از مواردی که در مورد استفاده از زعفران باید به آن دقت کنید، این است که مصرف بیش از ۵ گرم زعفران ممکن است منجر به مسمومیت غذایی شود.
مهم ترین نکات نگه داری از زعفران
برای نگهداری صحیح از زعفران، موارد زیر را حتما رعایت کنید.
1.استفاده از ظروف مناسب
ظروف شیشهای یا فلزی برای نگهداری زعفران نسبت به ظروف دیگر بهتر می باشند.ظروف فلزی، نور خورشید را از زعفران دور میکنند. در صورت استفاده از ظروف شیشهای، حتما آنها را در محیط تاریک قرار دهید یا با فویل پوشانید.
این ظروف باید بسیار خوب بسته شده و هوای خارجی را از داخل ظرف جدا نگه دارند.شما میتوانید از بستهبندیهای مخصوص استفاده کنید، این بسته بندی ها به گونه ای طراحی شده است که هوا و نور به داخل زعفران بسیار کم نفوذ می کند.
2.نگهداری زعفران در محیط کم نور
زعفران باید در یک مکان تاریک نگهداری شود.بنابراین، مکانی که دور از تابش نور و خنک باشد، برای نگهداری زعفران بسیارمناسب است. نور خورشید میتواند باعث از دست رفتن خواص، رنگدهی و عطر زعفران شود. از جعبه یا ظروفی با رنگ تیره و محافظ برای نگهداری زعفران، می توانید استفاده کنید.
3.دمای مناسب
دمای زیر ۲۰ درجه سانتیگراد (۶۸ درجه فارنهایت)، دمای ایدهآل برای نگهداری زعفران است.تا حد امکان، زعفران را در یخچال قرار ندهید. زیرا تغییر دما ممکن است، مشکلاتی مانند به هم چسبیدن رشتهها و رشد کپک را به همراه داشته باشد.
4. اجتناب از رطوبت
رطوبت میتواند باعث رشد قارچ و کپک در زعفران شود و خواص آن را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین، زعفران را در محیطی خشک نگهداری کنید و از تماس زعفران با آب یا رطوبت جلوگیری کنید.
5.تهیه زعفران از فروشگاه های معتبر
حتماً زعفران را از فروشگاه یا تامین کنندهای معتبر و قابل اعتماد تهیه کنید. این کار به شما اطمینان میدهد که زعفران تازه و به درستی نگهداری شده است.
با رعایت این نکات، میتوانید زعفران را برای مدت طولانیتری نگهداری کنید و از خواص و کیفیت آن، بیشتر استفاده کنید.
مقایسه تاریخ انقضا زعفران خشک و دم کرده
ماندگاری زعفران دم کرده در مقایسه با زعفران خشک نسبتاً کوتاهتر است. زعفران دم کرده، حتما باید در عرض چند روز مصرف شود تا کیفیت و طعم آن، کاملا حفظ گردد.
برای افزایش ماندگاری زعفران دم کرده، باید آن را در ظرف دربسته قرار داده و بلافاصله پس از آماده سازی در یخچال نگهداری کنید.با این حال، طعم و عطر زعفران دم کرده، معمولا با گذر زمان کاهش مییابد و ممکن است که عطر و طعم آن کمتر شود.
در صورت تشخیص هرگونه علائم فساد مانند بوی بد، ظاهر غیرمعمول یا تغییر طعم، بهتر است زعفران دم کرده را دور بیاندازید تا از بروز بیماریهای ناشی از مصرف آن جلوگیری کنید. به طور کلی، توصیه میشودکه زعفران را قبل از استفاده دم کنید تا از تازگی و طعم کامل آن لذت ببرید.
نشانه های خراب شدن زعفران دم کرده
علائم خراب شدن زعفران دم کرده،ممکن است نشان دهنده فساد آن باشد و در این صورت باید آن را دور بیاندازید. برخی از علائم رایج فساد زعفران دم کرده عبارتند از:
1.بوی نامطبوع یا بد
اگر زعفران دم کرده بوی بد یا گندزدگی داشته باشد، این مسئله نشان دهنده این است که زعفران آلوده و فاسد شده است. هرگونه بوی غیرمعمول یا نامطبوع نشانگر حضور باکتریها یا میکروارگانیسمهای دیگر در زعفران می باشد. بنابر این چنانچه زعفران بوی بد و نامطبوع بدهد، زعفران شما فاسد شده است و باید از مصرف آن اجتناب کنید.
2.تغییر ظاهر زعفران
زعفران دم کرده فاسد ممکن است تغییرات ظاهری مشخصی داشته باشد. این تغییرات شامل تغییر رنگ، تغییر در بافت و حضور علائم رشد قارچ یا باکتری میشود. اگر لکههای سبز یا کدر را مشاهده کنید، این نشانهای از فساد زعفران است.
3.طعم غیرمعمول
زعفران دم کرده فاسد ممکن است طعم ترش یا تلخی داشته باشد که با طعم معمول آن متفاوت است. اگر طعم زعفران، ناخوشایند به نظر برسد، بهتر است از مصرف آن خودداری کنید.
4.حباب یا گاز
حضور حباب یا گاز در زعفران دم کرده ممکن است نشانه تخمیر یا رشد میکروارگانیسمهای ناخواسته در زعفران باشد.در صورت تشخیص هر یک از این علائم، بهتر است زعفران دم کرده را دور بیاندازید و دیگر از آن استفاده نکنید.
کلام آخر
ما در این مطلب تلاش کردیم که در زمینه اصول نگه داری زعفران اطلاعات مفیدی را در اختيارتان قرار دهیم.درصورتیکه می خواهید ماندگاری زعفران را افزایش دهید، پیشنهاد می کنیم تا به شرایط نگه داری آن بسیار توجه کنید.
زعفران معوا، یکی از بهترین شرکت ها در زمینه تولید زعفران استاندارد و باکفیت در مشهد است. چنانچه تمایل دارید که زعفرانی اصل خریداری کنید و از طعم عطر آن همواره لذت ببرید، کافیست با همکاران ما در ارتباط باشید.
اولین دیدگاه را ثبت کنید