خواص بی نظیر زرشک
آیا میدانید زرشک خواص درمانی بسیاری برای بدن دارد؟ همراه ما باشید، در این مقاله میخواهیم خواص زرشک را به شما معرفی کنیم.
1.کمک به سلامت دستگاه گوارش
براساس مطالعهی انجامشده در مجلهی بیماریهای عفونی، بربرین میتواند بدون بروز عوارض جانبی، اسهال ناشی از باکتریها را بهبود دهد. بربرین با کمک به ماهیچههای صافی که سطح روده را پوشاندهاند به بهبود گوارش و کاهش دردهای آن کمک میکند.براساس برخی مطالعات، زرشک بهخاطر خاصیت آسترینجنت (منقبضکننده) سریعتر از آنتی بیوتیک ها میتواند مشکلات گوارشی را حل کند.
- بهبود سوءهاضمه
به منظور کمک به درمان سوءهاضمه مصرف آبزرشک یا چای زرشک به بیماران توصیه میشود. برای بهبود سوءهاضمه توصیه میشود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قبل از مصرف وعدهی غذایی از زرشک استفاده کنید.
- مبارزه با عفونتها
میوه زرشک به دلیل دارا بودن بربرین خاصیت ضدباکتری، ضدقارچی و ضدپروتوزوآ (تکیاختگان) دارد. زرشک با جلوگیری از اتصال باکتریها به سلولهای انسان میتواند از بروز عفونتها جلوگیری کند. زرشک در بهبود عفونت مثانه، عفونت دستگاه ادراری و عفونتهای دستگاه گوارش مؤثر است. تأثیر میوهی زرشک در مبارزه با عفونتهای دستگاه ادراری از ریشهی آن بیشتر است. زرشک به بهبود گلودرد، درمان سینوزیت و بهبود برونشیت و برخی از ناراحتیهای رایج دستگاه تنفسی کمک میکند. دیگر خاصیت زرشک این است که به درمان عفونتهای ناشی از قارچ پوستی کاندیدا نیز کمک میکند.
- پیشگیری و بهبود دیابت
اثر مثبت زرشک بر قند خون به اثبات رسیده است. در مطالعهای تأثیر مصرف ۵۰۰ میلیگرم بربرین موجود در زرشک در مقابل متفورمین (داروی رایج دیابت) بهمدت ۳ ماه مقایسه شد. بربرین توانست در کنترل قندخون و سوختوساز چربی مانند متفورمین موفق عمل کند. این امر باعث شد پژوهشگران از زرشک بهعنوان مادهای خوراکی طبیعی با قابلیت بالقوهی کنترل دیابت نام ببرند.
بربرین میتواند اختلالات مربوط به سوختوساز چربیها و گلوکز را بهبود بدهد. براساس مطالعهای که در مجلهی مکملها و داروهای جایگزین به چاپ رسید، بربرین میتواند با تنظیم ترشح آدیپوکینها (پروتئینهایی که به سلولها سیگنالهایی میدهند) حساسیت به انسولین را در افراد بهبود دهد. آدیپوکینها میتوانند در بهبود التهابات و مقاومت به انسولین مؤثر باشند.
5.سلامت قلب
کمک به کنترل فشار خون بالا، درمان بیماری سرخرگ کرونری، آریتمی قلب و بیماری ماهیچهی قلب از خواص زرشک است. فیبریلاسیون دهلیزی وضعیتی است که در آن (معمولا بهخاطر گردش خون ضعیف) ضربان قلب، سریع و نامنظم میشود. براساس مطالعهی سال ۲۰۱۵ صورت گرفت آلکالوئید فعال زرشک (بربرین) با ایجاد واکنشی بیوشیمیایی در قلب میتواند به بهبود فیبریلاسیون دهلیزی کمک بکند. براساس این مطالعه بربرین میتواند مانند یک واسطهی ضدآریتمی در بدن عمل بکند. بااینحال اثبات قطعی فواید بربرین در بهبود فیبریلاسیون دهلیزی و فلوتر دهلیزی نیازمند آزمونهای بالینی بیشتر در انسانهاست.
- پاکسازی و سمزدایی کیسهی صفرا و کبد
خون ما توسط کبد سم زدایی و با تولید صفرا به هضم چربیها، تجزیهی هورمونها و ذخیرهی ویتامین ها و مواد معدنی و آهن کمک میکند. وظیفهی اصلی کیسهی صفرا ذخیرهی صفرای سرشار از کلسترولی است که کبد آن را ترشح میکند. صفرا به بدن کمک میکند تا غذاهای چرب را هضم کند. پاکسازی کبد و کیسه صفرا از خواص زرشک است. همچنین بربرین با کمک به ترشح صفرا، میتواند بهعنوان یک ملین عمل کرده و فرایندهای گوارشی را تنظیم بکند. توانایی بربرین در کمک به ترشح صفرا مهم است. زیرا کلسترول اضافی معمولا ازطریق صفرا دفع میشود. محصولات زاید نیز بهوسیلهی صفرا بدن را ترک میکنند. بااینحال عوامل دیگری مانند رژیم غذایی بد میتوانند ترشح صفرا را کاهش بدهند. زرشک با افزایش ترشح صفرا به سلامت کبد و کیسهی صفرا کمک میکند.
اولین دیدگاه را ثبت کنید